Проф. Герджиков: НДСВ се завръща на политическата сцена

НДСВ се завръща  в политиката. През декември имахме Национален съвет, а през януари ще имаме конгрес, на който ще поемем курс отново в политиката.

Това обяви бившият служебен премиер и бивш председател на парламента и знакова фигура на НДСВ проф. Огнян Герджиков пред БНТ.

„През декември имахме национален съвет, а през януари ще имаме конгрес, на който ще поемем курс отново в политиката. Решихме, че е време да се върнем в активната политика. Смятам, че много хора одобряват много от нещата, които направихме за България. И ние сме бъркали, не сме безгрешни, но при нас беше някак си по-спокойно. Питайте бизнесмени, мисля, че и те са на това мнение. Нека да припомня, че основната заслуга за влизането ни в НАТО и ЕС е на НДСВ. Времето, в което бяхме на власт, беше много добро за България. Имаме готовност за бъдещи парламентарни и местни избори“, посочи проф. Герджиков.

По думите му има хора, които имат добро мнение за това, което направило движението.

„Нека да припомня, че основната заслуга за влизането ни в НАТО и ЕС е на НДСВ. Времето, в което бяхме на власт, беше много за България“, каза още той.

„Ако питате бизнеса – при нас са били най-спокойни“, допълни проф. Герджиков. 

И допълни, че ще имат готовност за бъдещи парламентарни и местни избори. 

Според него: „ГЕРБ постъпи мъдро. Ако кабинетът беше ясно изразен политически, нямаше да успее. Тук шансовете се увеличават, макар че не съм прекалено голям оптимист, че този кабинет ще мине. Именно защото е от ГЕРБ.“ 

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram