Протестите в цялата страна /снимки/

Освен в София,антитивоправителствени протести и демонстрации се провеждат още във Варна, Пловдив, Бургас, Габрово, Стара Загора, Благоевград и други градове в страната.

Всичко за протеста в София може да видите ТУК.

В Пловдив демонстрацията започна пред сградата на Община Пловдив. Броят на протестиращите е значително по-малък от този на първия протест в петък. Обстановката е спокойна, информира бТВ. Присъстват предимно млади хора. Протестиращите дават заявка, че ще се събират всяка вечер, докато правителството не подаде оставка.

В Бургас протестът тръгна от сградата на общината и стигна до Морското казино и отново се върна към началната си точка.  Основна тема в протеста заема случилото се вчера в парк „Росенец“ и инициативата „масово ходене на охраняем плаж“, при който се стигна и до сблъсъци с полицията. Протестът в града преминава спокойно.

Снимки: uniconbg.com
.

.

.

За протеста във Варна вите ТУК.

Трети ден на протест в Русе.

И в Благоевград днес започнаха протести с искане за оставката на правителството. Пред общината в 18 ч. се събраха 50-на души-сред тях единични представители на политически партии, но болшинството са безпартийни. Днешният протест е началото, той бе мълчалив, от утре протестите започват с шествия, за каквито днес нямаше разрешение. Така ще е всеки ден до победата, каза лидерът на ДСБ Калоян Ханджийски, единственият представител на партия, съобщава БГНЕС.


.
Снимки: Благоевград / БГНЕС

За първи път днес жителите на  Габрово се събират също на антиправителсвен протест. Те настояват да запазят демокрацията в страната. Няма провокатори, като прави впечатление, че автомобилите, които преминават покрай протеста, също изразяват своята подкрепа.

Време е Стара Загора да се включи към останалите градове и да покаже, че заедно можем да преборим мафията!, пише в призива за начало на протестиге и в този град.

„Каним всички опозиционно настроени политически и неполитически организации, както и всички независими граждани, на които търпението се изчерпи и жадуват промяната, да се присъединят към националните протести по родните си места.
САМО ЗАЕДНО МОЖЕМ!
Стара Загора излиза. До победа.“

Очаквайте подробности!

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram