Протестиращи с цветя за областния управител на София, нарекъл ги “изроди“

47-ият ден на антиправителствени протести днес започна от сутринта. Граждани се събраха пред сградата на администрацията на Софийска област на бул. „Витоша“ , за да поднесат „цветен поздрав на гражданите изроди“. 

Акзцията е провокирана от пост във Фейсбук на управителя Илиан Тодоров, в който той нарече протестиращите „изроди“ и „развилняла се алкохолизирана тълпа“. Случващото се пък определи като „брутален тероризъм, простотия и поругаване на всичко свято“. 

Публикацията му породи и коментар от лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който се разграничи от Тодоров. Той – на свой ред – му отвърна с думите, че отдавна се е разграничил от Сидеров, който бил „политически труп“.


„Господин Тодоров, елате да поговорим – призова протестираща по мегафон пред входа, охраняван от трима полицаи, а в това време друг залепяше надписа „Офис на Пеевски“ под табелата на управата. – Елате да видите дали наистина сме изроди.“

Вижте, даже не протестираме – дошли сме да ви поднесем цветя. Нищо лошо няма да ви направим – подканиха по мегафона, но отговор не последва. Часът беше 15-ина минути преди 9, когато може би започва работното време на служителите в управата.

В 10 ч. пък има насрочен друг протест в резиденция „Бояна“, където главният прокурор Иван Гешев свиква над 700 прокурори и следователи на национално съвещание на прокуратурата.

Протестиращите на Орлов мост съобщиха още, че за сряда е планирана нова демонстрация по време на откриването на третия лъч на софийското метро.

В четвъртък отново ще има изненадващо блокиране на сграда, каквито имаше миналата седмица./Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram