Протестиращите вече искат и оставките на Росица Кирова и Никола Минчев

Протестиращи с искане за оставката на Вежди Рашидов като депутат заради скандалното му изказване от понеделник се събраха днес пред Народното събрание, малко след като той обяви, че се напуска Народното събрание, партия ГЕРБ и политиката, предава БНР

Участниците в акцията настояват и за оставките на зам.-председателите на парламента Росица Кирова и Никола Минчев, пред които Рашидов направи коментара си.

Георги Георгиев от сдружение БОЕЦ заяви: „Депутатите далеч не са си свършили работата, ако въобще приемем, че свършиха някаква работа през тези няколко дни, така че ще продължим натиска в тази посока – законодателни промени и най-вече гаранция, че няма да има безнаказани. Няма никакво значение дали е 5 г. наказанието или е 500 г., ако срещу обвиняемите не се повдигат обвинения. А в огромна част от случаите се случва това, защото жертвите мълчат, защото ги страх, срам или се разпъва чадър над насилниците“.

На днешния протест стана ясно, че вече се иска и оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради „доказани проблеми в МВР и натиск върху служители на ведомството“.

Протестиращите обявиха, че се преместват пред сградата на МВР, за да обявят исканията си и там.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram