Президентската партия ще е лявоцентристка

Хора край Румен Радев продължават да подгряват почвата за близък до него политически проект – твърдят, че не участват в създаването на такава партия и не знаят ще я има ли, но пък я коментират с охота без да я отхвърлят. Така тази сутрин пред bTV секретарят по сигурността на президента Димитър Стоянов каза, че вижда проекта като „подходящ“ за център лявото пространство.

На въпрос дали ще е проруска президентската партия, Стоянов изненада с отговора. Напълно сериозно рече, че у нас няма прорурски политически сили. На уточнението на водещите, че има партии, които са против санкциите и т.н., Стоянов отговори, че това било грижа за Европа, която страдала от санкциите повече от Русия.

“Ако има такъв проект, в неговите рамки ще се реши дали да работи с Делян Пеевски. А няма Делян Пеевски да решава ще работи с такъв проект“, каза още секретарят на президента.

Стоянов бе витиеват по темата канила ли е сглобката Румен Радев да участва по някакъв начин в управлението. За такава оферта каза преди дни вицепрезидентът Илияна Йотова. В крайна сметка Стоянов се разграничи – не знаел и не бил виждал покана.

КОМЕНТАР ОТ ПРЕМИЕРА

Тези теми бяха коментирани и от премиера Николай Денков. „Би ме притеснило, ако се окаже партия, която се оглавява директно от президентството. Все пак това би било пряко нарушение на Конституцията. Много е важно да се изчисти кой в каква роля действа, ако има партиен проект. Никога по никакъв повод от страна на ПП-ДБ не е отправяно предложение към президента за участие в т.нар. сглобка“, заяви Денков в Брюксел, където говори с журналисти по актуални въпроси.

„ОГЪН БИЙ!“ ОТ ПЕЕВСКИ

Делян Пеевски, който от известно време се позиционира като пръв враг на Румен, Радев, продължи атаките: „Гледам, че вече президентството се е превърнало в централа на партия. Хубаво е да сменим надписа, няма смисъл да пише президентство, а политическа партия “Трети март”. Радвам се, че успях да извадя президента от комфорта му на столчето му и си призна, че става политически лидер. Време е да си регистрира партията, евроизборите идват. Да излиза от тази сграда, да си наема офис и да започва да работи на терен”.

Източник: СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram