ПП пак предлага Асен Василев за премиер

Към момента евентуалната номинация за премиер на „Продължаваме промяната“ в кабинет, излъчен с третия мандат, остава Асен Василев. Това заявиха пред БНТ и bTV депутатите от ПП Росен Костурков и Радослав Рибарски. От обясненията на Костурков все пак се разбра, че промяна в позицията не е невъзможна, пише „Сега“.

Излизането от изпълнителната власт на Кирил Петков и Асен Василев бе настояване, поставено от „Има такъв народ“ за евентуална подкрепа на кабинет в рамките на настоящото Народно събрание. Не е ясно дали партията е преразгледала позицията си.

Вчера депутатът от ИТН Любомир Каримански даде знак, че партията е смекчила позициите си по някои въпроси като например подкрепата на проекта за нов закон за КПКОНПИ. Приемането на новото законодателство и назначаването на Бойко Рашков начело на антикорупционната комисия се поставя от „Продължаваме промяната“ като условие за участие в правителство в този парламент.

Обтегнатите отношения с ИТН продължават да са проблем, като от коментарите не става ясно как ще се заобиколят. Росен Костурков от ПП отново разви тезата, че в партията разчитат на съвестта на отделни депутати.

Костурков коментира, че няма как Гроздан Караджов да е регионален министър в нов кабинет. По адрес на червените линии с БСП, включително темата с доставките на газ от „Газпром“ Костурков заяви, че темата така или иначе е на дневен ред, защото има действащ договор и с него трябва да се вземе решение какво ще се прави.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram