ПП не виждат голям шанс за кабинет с втория мандат

В момента не говорим за състав на кабинета, тъй като е твърде рано. Когато е ясна подкрепата, тогава говорим за потенциални имена за министри.

Това каза на брифинг след общо събрание на „Продължаваме промяната“ в Пловдив кандидатът за премиер на партията Николай Денков. Той обясни, че с вчерашната среща в НС е стартирал процесът по сформирането на правителство с втория мандат, като от ПП са представили своите виждания за основните цели и задачи, по които да работи кабинетът, и са дали време на другите партии да решат дали искат да се включат в процеса и да дадат идеите си за допълване на списъка.

Аз винаги съм се стремял да бъда реалист. Това означава, че вероятността да имаме кабинет с втория мандат не е особено висока, но също така означава, че има все още такава възможност, тъй като все пак нашето усещане е, че повечето партии не искат да отидат на избори. Ако искат да отидат на избори, разбира се, нищо не може да ги спре“, заяви Денков. ПП са готови да говорят за кабинет с всички, които са готови да се включат в процеса. „Аз съм сигурен, че ГЕРБ биха могли да се включат в него. Видяхте, че БСП имаше някакво очаквани коментари, свързани с техните политики. Колкото до ДПС, ще видим какъв е техният подход, в момента не е много ясен“, допълни кандидат-премиерът.

ПП се разраства, приети се нови членове националния съвет на партията и се работи по изграждане на местни структури, стана ясно от думите на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. „Нашата партия ще бъде абсолютно готова, в голям подем за местните избори“, посочи той. Другият съпредседател на ПП Асен Василев уточни, че новите членове на НС на политическата формация са 9, като те са избрани сред 45 номинации. Избрани са областни и общински координации на партията на много места, като основна част от подготовката за местните избори и се очаква този процес да приключи през следващия месец. Партията ще работи в координация с ДБ и местни коалиции, които от ПП не приемат като замесени с корупция.

Запитан дали парламентарните или местните избори са по-важни, Асен Василев беше категоричен – местните.

Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram