Почина едното от децата, ударени от мълния

Трагична вест от Русе! Едното от децата, ударени от мълния, докато тренират, е починало.

От УМБАЛ „Канев“ съобщиха за телевизия КИС 13, че детето, което е откарано там, е било в критично състояние – в клинична смърт без сърдечна и дихателна дейност. С реанимацията му са се занимавали близо час два екипа. За съжаление, въпреки усилията на лекарите, то е починало.

Припомняме, трагедията се е случила по време на тренировка на детския футболен клуб на стадион „Дунав“. Две момчета – футболисти от ФК Дунав, са били ударени от мълния на стадиона, докато тренират. 3 линейки е имало на терен, съобщиха очевидци от Русе.

Децата са хоспитализирани в две различни болници. Едното от тях беше в критично състояние. Децата са били реанимирани от треньорите, а родители са се обадили на 112. И двете деца са на 11 години.

Останалите деца, които са били на тренировката, са силно стресирани. На място бяха извикани родителите им, за да ги приберат у дома. От клуба на този етап отказаха да коментират, тъй като всички са в шок от инцидента.

От общината съобщиха за bTV, че стадионът е даден на концесия. Изискали са незабавно информация от концесионера, който е обяснил, че има гръмоотводи по сградите от спортния комплекс. Осветлението също е със защита от мълния. Минала е и техническа проверка, която не е показала неизправности.

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram