Полицаят, който стана рапър, осъществява прехода Ком – Емине с портрет на Левски на гърба си

Вече шести ден един млад българин върви по билото на Стара планина с портрета на Левски на гърба си. Това е Боян Ченешев, по-известен като „полицая, който стана рапър“ или Боби Кинта, който преди време зарадва почитателите си с един по-модерен и съвременен песенен вариант на Вазовото стихотворение „Аз съм българче“.

От 22 юли той осъществява мечтата си да измине 600-километровия преход от Ком до Емине.

„Реших да се изгубя в планината. Да се от късно от това, което съм в момента и да открия нещо различно вътре в себе си… Да открия вътрешната си свобода!

През целият преход ще нося на гърба си портрет на Апостола на свободата Васил Левски. Вярвам, че той ще ми даде сили и ще ми покаже правилния път да открия отново себе си. Защото той никога не е бил роб, никога не е губил свободата си. Именно, за тази вътрешна свобода говорим. Щом човек се чувства свободен отвътре, ще бъде свободен и отвън!“ – пише Боян в своята страница във Фейсбук.

Той иска да „покаже“ на Апостола родината, за която се бори.

„Ще му я покажа, но не там долу в града, че ще се уплаши. А тук горе нависоко в планината, където е красиво. Там, където тя е била дом за него и другарите му. Нека види на кои места са паднали в битка тези, които е разпалил да хванат пушка в ръка и да продължат делото му за свободно отечество!“ – добавя Боян.

31-годишният Ченешев е роден в Карнобат. Завършва спортното училище в Сливен, след което работи като съдебна охрана в бургаския съд. Но носи музиката в сърцето си и напуска държавната работа, за да се отдаде на музикалната си кариера.

Източник: Десант бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram