Полина Паунова: Орден и кюфте е положението. Същото като “Шампанско и сълзи”, ама за пешеходци

Какво се разбра от днешния ден: – Според управляващите докладът е обективен. (Това е така при всякакъв вид управляващи и важи за всеки европейски доклад) – Освен това докладът е позитивен. (виж горните скоби)

– Всичко е позитивно (като PCR тест). Главният прокурор е безконтролен, медийната среда е обезпокоителна, политически лица са с медийна собственост, държавата финансира издания по неясни критерии, липсва доверие в антикорупционните органи. Но да е ясно – всичко е позитивно.


– И в смисъла на позитивизма: както Даниела Дариткова каза: ГЕРБ е единствената партия, която си няма медия. (Ама защо са й при държавно финансиране на медии с неясни критерии?!)


– Като си говорим за медийна среда и как всичко й е наред: Министерският съвет предлага Петьо Блъсков за орден “Св. Св. Кирил и Методий”.


– ГЕРБ предлага комисия за новата конституция, а правосъдният министър я замразява (новата конституция) до становище от Венецианската комисия (Кое след кое следва не е особено ясно, но е ясно едно: хубаво е, но не е готово).


– Цвета Караянчева се държи “институционално” от понеделник до петък. Не е ясно дали само в работните часове. Ясно е обаче, че в събота може да вика “хОди пеша, бе”. И понеже в събота може – ако я критикуват за това се обижда. “Като жена” се обижда.


– Журналистите ще имат достъп до кафенето “Клуб на народния представител”, но не и до народните представители. Ако слушат … ще ги пуснат и в “бюфета”.


И понеже нищо друго освен чалга саундтрак не му отива на всичко това… Орден и кюфте е положението. Същото като “Шампанско и сълзи”, ама за пешеходци. Важното е, че докладът е позитивен, скъпи приятели, нищо че главният прокурор е безконтролен.

Журналистът Полина Паунова, Фейсбук

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram