Плашат прокурор с патрон и думите „кръв“ и „информиран“

През последната година Прокуратурата многократно алармира за натиск върху институцията, върху отделни магистрати. Информирам ви за нова форма на натиск. Натиск, който вече има криминален характер. Магистрат получава заплаха за убийство и това заради това, че си върши работата. Това каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

„Вчера на ул. Черковна в София в служебен кабинет на магистрата в шкаф, съдържащ канцеларски и други материални, е намерен хартиен плик, адресиран лично до прокурора без подател. В плика са открити патрон калибър 9 по 19 мм и няколко хартиени бележки представляващи изрезки на отделни думи. Недопустимо е прокурор да получава такъв плик“, каза Милева.

„Думите в плика са били дословно „Кръв“ и „информиран“. Има и адрес на столична болница, която нашият колега е посещавал през последните месеци, както и бележка с името на чужда държава. Тези послания са намерени не другаде, а в служебен кабинет в сграда, използвана от независимата съдебна власт. Целта е може би, че магистратите трябва да се страхуват да изпълняват служебните си задължения“, каза още тя.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram