Пеевски след среща с Кирил Петков: Ще представим общ проект с ПП-ДБ за промени в Конституцията

Ще представим общ проект с ПП-ДБ за промени в Конституцията.

Това каза Делян Пеевски след срещата с Кирил Петков в стаята на Никола Минчев.

„Обсъждаме нашия проект и чакаме те да ни изпратят такъв. Ще направим един общ. Работим в момента по него. Това е тяхно решение. Нека да гласуват всички и ще видим какво ще стане“, каза още Пеевски.

Така той отговори на въпрос как ще коментира заявките на част от депутатите от ПП-ДБ да не подкрепят неговата кандидатура за член на комисията.

Вчера от ПГ на ДПС предложиха Пеевски да бъде включен в Комисията по конституционни въпроси. 

Делян Пеевски прекара повече от половин час в стаята на зам.-председателя на НС Никола Минчев. Самият Минчев не бе вътре, но съпредседателят на ПП Кирил Петков бе в стаята доста преди появата на депутата от ДПС. Пеевски бе придружаван от Йордан Цонев.

Пеевски е изборът на Движението за член на конституционната комисия в парламента, а според слуховете той може да бъде предложен и за неин председател. Вариант е шефското място в нея да е ротационно по подобие на правната комисия. 

„Говорихме по същите теми, по които и в петък – за конституционната реформа“, коментира Пеевски. И посочи, че всяка партия има право да избира кого да изпрати в комисиите. ДПС имат две бройки и са решили да сменят едната с него, лаконичен бе депутатът. И припомни, че проектът им за конституционни реформи е представен още преди година и половина.

„Разговаряме, нали това бе смисълът, че вчера ги подкрепихме. Обсъдихме проекта ни, и те имат проект, чакаме да ни го изпратят“, каза Пеевски.

От всички проекти ще направим един общ, който заедно ще внесем, добави още той. 

Излизането на Пеевски от стаята предизвика движение по коридорите на парламента. Журналисти се втурнаха след него и така бутнаха Йордан Цонев, който направи остра забележка заради ситуацията. 

Петков излезе от стаята, без да коментира срещата.

Срещата им се случва на фона на предложението на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ Делян Пеевски да стане член на Комисията по конституционни въпроси, която ще се занимава с промените в Конституцията, свързани с реформата в съдебната система. Предложението намери място в седмичната програма на депутатите и предстои да бъде разгледано от пленарната зала още днес.Групата на ДПС се превъща в център на парламентарния дебат. Цяла сутрин в кабинета на ДПС текат „совалки“. Сред посетителите на стаята на ДПС в парламента бяха лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова и съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram