Пеевски отсече: Това евроатлантическо правителство трябва да го има, ДПС не иска постове

ДПС не иска да участва в изпълнителната власт, категорично заяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на Движението Делян Пеевски.

Той препотвърди позицията си, изказана преди няколко седмици – ДПС няма амбиции да участва в управлението чрез министри и заместник-министри, като така опроверга спрекулациите  в тази посока, появили се покрай последните трусове в „некоалицията“.

„Да сме много ясни – няма да участваме в изпълнителната власт и в тази сглобка“, отсече Пеевски.

„За да сме много ясни – няма да участваме в изпълнителната власт на тази сглобка“, добави той.

Според него „сглобката“ е стабилна и ако се изпълнява всичко, както е заложено, проблеми няма да има.  

Пеевски смята, че това правителство може да издържи още четири години, иначе би било безумно за хората отново държавата да се управлява от служебни кабинети. 

Това атлантическо правителство трябва да го има, ще бъде абсолютно вредно за държавата и хората да го няма, ако влезем отново в цикъл на служебни правителства – това е погром за държавата, каза още  председателят парламентарната група на ДПС.

Той посочи, че е съгласен с идеята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов министрите да идват всяка седмица, за да се отчитат пред комисиите, да се взимат общи решения по ресори.  

„Абсолютно сме съгласни, смятаме председателите на комисии и лидерите на парламентарни групи да викаме министрите по всички теми, защото виждаме, че има забавяне на програмите, за да видим с какво ние можем да им помогнем и какво те трябва да направят, за да може държавата да върви напред за хората“, посочи той. 

На въпрос дали досегашният председател на ДПС Мустафа Карадайъ ще остане народен представител, Пеевски коментира, че това е негово решение. 

Настоящият председател на движението заяви, че не може да каже дали Карадайъ ще остане депутат, защото решението било лично. „Вчера го видях, няма никаква тема”, отбеляза Пеевски.

“Всеки член на ДПС може да се кандидатира за председател на ДПС. Като дойде събитието, ще говорим. Структурите могат да номинират кандидатите“, посочи той.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram