Очаквано! Парламентът отхвърли декларацията на ПП, вървим към трети мандат

Декарацията за приоритетите на „Продължаваме промяната“ бе отхвърлена в пленарна зала. „За“ гласуваха 62-ма народни представители, против – 79, 30 се въздържаха. При поисканото прегласуване резултатът остана същият.

Декларацията на ПП бе подкрепена единствено от техните депутати, както и тези от „Демократична България“.

Залата не е готова за дискусии за бъдещето на България, обобщи номинираният за министър-председател акад. Николай Денков.

Проектът на декларация, предложен от ПП, съдържа четири основни приоритета и над 50 законопроекта.

Първата цел е увеличение на богатството, развиване на икономиката, базирана на технологиите, каза от трибуната Николай Денков от ПП.

Вторият приоритет е надграждане на първия, в него сне разглеждат основните реформи за средата за правене на бизнес, но и правната система, която да създава усещане за справедливост.

Третият приоритет е за енергетиката. Цените на горивата и храните създадоха инфлационен натиск, какъвто светът не е виждал през 21 век. България трябва да използва предимството си като износител на ток, както и възобновяемите източници.

Четвъртият приоритет е преодоляване на неравенствата и осигуряване на подготвени граждани на света да бъдат специалисти във всяка една област.

Приемането на документа е условие на „Продължаваме промяната“, за да предложат кабинет на малцинството, заедно с „Демократична България“. Ако декларацията не получи нужната подкрепа, номинираният за премиер акад. Николай Денков ще върне празна папка. ГЕРБ, БСП и „Възраждане“ вече заявиха категорично, че няма да дадат подкрепа.

Ако ПП върнат мандата неизпълнен, президентът ще връчи третия на партия по свой избор.

Очаквайте подробности

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram