Отмъкват ботуши и лопати в наводненото Каравелово

Хора, които нямат нужда, отмъкват ботуши и лопати в наводненото село Каравелово. За това алармираха местни жители във Фейсбук групата на населеното място в Карловско.

„Имам информация, че помощите се раздават на хора в Каравелово, които нямат нужда. Днес са пристигнали кофи, ботуши, лопати и храна, която е разграбена от хора, живущи по центъра в Каравелово, които нямат никаква нужда. В квартала, на улица „Първи май“ не е дошла нито една кофа, нито един чифт ботуши, да не говорим за машини или външни хора. Това е нечувана простотия. От глад ли умряхте или нямате ботуши, елате да ви купя по един чифт. Оставете помощите за хората в нужда“, пише гневна потребителка в социалните мрежи.

„Молим всички тия хора, от сухите си къщи, дето са си взели лопатите за „да си имат“, да ги върнат и дадат на бедстващите семейства и нуждаещите се. Не стига, че някои само стоят и гледат, а ми и ще взимат това което е за помощ на пострадалите!!! Няма да Ви кажа какво мисля и какво бих Ви казала, че ще ме блокират, ама бъдете хора и се засрамете и върнете нещата за да се ползват от пострадалите. Всичко виждах напоследък, ама това направо ме взриви… Значи, ние тука се молим и чакаме помощи и какво ли не правим да осигурим всичко нужно, говоря за всички доброволци и помагащи, а вие с лека ръка ще вземете „да си имали“, описва ситуацията друга недоволна дама.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram