На следващите избори ще гласуваме с 9500 машини


На следващите избори ще гласуваме и машинно, и чрез бюлетини, решиха окончателно депутатите преди парламентарните избори следващата година.

На следващите избори ще гласуваме с 9500 машини, обясни в БТВ „Тази сутрин“ председателят на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов.

Машинното гласуване не е характерно за Европа. Но решението е взето – сега трябва да осигурим нормалния процес и провеждането на изборите, допълни още той.

Той коментира още, че около 200 000 души не са докосвали никакъв вид техника – дори банкомати. Сега тези хора ще се сблъскат за първи път с машина за гласуване. Добрата новина, е че те ще имат достъп до хартиени бюлетини, за да могат да упражнят конституционното си право на глас, допълни експертът.

Изказванията на Румен Радев за изборите са крайно нежелателни и безотговорни. Така се срива и малкото доверие, което има за изборния процес. Трябва ли да напомним на президента Радев, че той също беше избран с хартиена бюлетина, коментира още проф. Константинов.

Да напомним ли на Румен Радев, че избирането му бе чрез хартиена бюлетина“, попита проф. Константинов. Дребните политически боричкания разрушават доверието в държавата, смята още той./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram