Над 2 млн. пенсионери ще получат и по 70 лева добавка за Великден

За поредна година Българската социалистическа партия ще проведе своята кампания „Солидарен Великден“. Инициативата е на лидера на БСП Корнелия Нинова, тя беше отново представена и приветствана на Националния съвет на левицата, а в нея ще се включат както народните представители от левицата, така и младежите от Младежкото обединение, както и всички структури на партията в страната.

Кампанията има за цел да помогне на безработните, бедните, социално слабите, младите семейства и възрастните хора и да им даде лъч надежда за предстоящите светли празници. Корнелия Нинова призова към проява на съпричастност, солидарност и човечност,  особено в тези тежки времена на кризи и война. „Трябва да си помагаме един друг, защото това е истинският смисъл да си човек“, заяви тя.

Като част от социалния пакет на левицата тази година всички над 2 млн. пенсионери ще получат и по 70 лева добавка към пенсията си за Великден.

Корнелия Нинова напомни, че освен на най-нуждаещите се, тази инициатива има за цел да стимулира и да помогне на българското производство и производители, като се закупят продукти родно производство. По този начин ще се подпомогне и българският бизнес.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram