Мъж в инвалидна количка прекара нощта под спирка

Възрастен мъж е прекарал денонощие на открито в Пловдив. Той се придвижва с инвалидна количка. Забелязан е от жители на града под спирка на „Коматевско шосе“.

„Този човек е от снощи тука на „Коматевско шосе“ 172, звьнях кьде ли не никой не идва, дойде една линеика и си трьгна. Как може такьва безотговорност, не ги ли е срам инвалид, човек без крака,“ написа : Ivan Korshymov. 

Мъжът допълва, че е дал на изстрадали човек вода и храна. Жена пък му е донесла завивка.

Според коментиращи публикацията мъжът в инвалидната количка злоупотребява с алкохола.

„Свържете с някой кризисен център. Със сигурност в Пловдив има! Държавните институции не работят през уикенда, но може да бъде настанен в някое болнично отделение, по социални показатели! Повикайте полиция, не линейка!,“ написа жена.

„За съжаление няма власт, която да го прибере, ако той отказва. А той винаги отказва. Постоянно е по улиците на квартала и не е красива гледка. Постоянно е по групите. Пие много, пада и редовно е с разцепени лицеви части. Покъртително… Редовно хора пропадат в пропастта на алкохола и в България няма закон, според който да ги принудят да се лекуват. Така и близки и далечни са свидетели на дълго и мъчително самоубийство. Няма държава,“ коментира друга.

„Това е неадекватно. Веднага ще помоля приятел от Пловдив да иде. Там ли е още човека,“ пишат още.

От отговорните по социалните дейности в града също коментираха публикацията, споделена в социалните мрежи:

„Колежката е на място. Извикала е Бърза помощ. Видимо е пиян. Човекът живее при родителите си на ул. „Даме Груев“. Свързала се е с баща му и чака патрул на Първо РПУ да го закарат до тях. Предложила е на баща му кред като човекът изтрезннее да и се обадят и да им обясни възможностите за настаняване в подходяща за неговото състояние социална услуга.“

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram