Мъжът с отрязаните пръсти, лежащ на улица, сам отказва помощ

Преди броени дни разказахме за фрапиращ случай – мъж лежеше на улицата във Варна от дни. Граждани алармираха, че има нужда от медицинска помощ. Първоначалната информация, разпространена в общественото пространство, бе че хора му носят храна и вода, но не могат да му осигурят лечение и подслон.

Оказва се, че гражданинът сам отказва медицинската помощ, която му бива предлагана. Както и опитите да бъде настанен в приют, научи GlasNews.bg.

От профил на „Министерски съвет на Република България“ разпространиха и повече подробности за тъжната история на човека.

Той веднъж вече е откаран от Спешна помощ в болница, но не дава съгласие за предложеното му лечение, което не може да бъде проведено, ако не е съгласен. Медици и полицаи се отзовават и винаги на сигналите, които подават граждани за него.

„Мъжът обаче всеки път отказва да бъде закаран в болница, а няма нормативно определен ред, по който може да бъде принуден насила. Отказва и настаняване в приют, защото „там има правила, които не ми харесват“ , пише в разпространената публикация.

Варненецът дори сменя местонахождението си. При случая, за който ви разказахме, той се намираше на ул. „Калитин“.

Агенцията за социално подпомагане не е била сезирана до момента, но след медийните публикации по темата започва работа в рамките на своите компетенции.

Очаква се мъжът да бъде убеден да приеме предложеното лечение, а после да бъде настанен в социален дом.

GlasNews продължава да следи случая!

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram