Мирчев: При отстъпление за Конституцията ще има оставки

Ще има оставки на ключови министри, ако при приемането на проекта за Конституция има отстъпления. Това е заявка и на премиера Николай Денков, и на министъра на правосъдието Атанас Славов. До момента обаче индикации за такъв развой няма.

Това заяви в ефира на bTV депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев. Мирчев коментира актуалния дневен ред в отношенията между партиите, подкрепящи правителството и предстоящото създаване на механизъм за номиниране на нов състав на регулаторните органи. 

„С регулаторите трябва да има ясен механизъм, който да не позволява това, което се случи с НЗОК, да се случва отново. До момента партиите предлагаха различни кандидати. Понякога се оказва, че се избира най-малко нехаресваният кандидат. Трябва да има ясни критерии. Регулатори в момента няма. Това беше една от заявките, с които отидохме на избори“, коментира Мирчев. Той изтъкна, че изграждането на независими регулаторни органи е ключово за разграждането на модела ГЕРБ-ДПС.
Според Мирчев не може да се твърди, че ДПС е партньор на управлението. „Трудно ми е за ГЕРБ да говоря като за партньор. С ГЕРБ подкрепяме правителство, което няма алтернатива. Без ДПС промените в Конституцията няма как да минат, защото трябват 160 гласа. Ако някой си мисли, че без ДПС може да приемем определени конституционни промени, се лъже. „Възраждане“ няма да ги подкрепят“, изтъкна Мирчев.  
„На г-н Пеевски на къщата му в „Горна Баня“ аз съм му лепил плакати, а неговата охрана ме е гонила. Тези хора, които сме в управлението, не сме станали по-различни. Искали сме доверие на изборите, за да разградим този модел. В Народното събрание има такава степен на осъзнаване, че повече така не може. Чудо няма как да стане с 63-ма депутати, но мога да ви кажа, че всички те са железни и те ще направят всичко възможно такъв модел повече да не съществува“, каза още Мирчев.

Източник: СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram