Мартеницата чукна 30 лв. в Ибей, предлагат вариант в цветовете на украинското знаме

Мартеницата чукна 30 лв. в най-известния сайт за онлайн търговия – Ибей. Десетки изделия в бяло и червено се предлагат за продажба, показва проверка на „Телеграф“. Най-скъпи са мартениците с шевици. Гривна с традиционна бродерия се предлага в ebay на цена от близо $15.

Такава е цената и на ръчно плетените гривни. Обикновените мартенички пък са на цени от 3 до 5 долара, а Пижо и Пенда от прежда вървят на около 13 долара. Предложения има и на мартеници тип бижута. Така например гривна в бяло и червено със сребърен елемент може да достигне до около $20.

Любопитното е, че макар много от обявите да са публикувани от България, предложения има и от целия свят. Оказва се, че наши сънародници в САЩ, Германия и Испания също изработват мартеници, които продават в Ибей. Сред по-интересните изделия са мартенички от полимерна глина, гривни с бродирано име, брошки и бижута с перли в бяло и червено.

По родните сергии също има нестандартни предложения като букети от прежда, мартеници за кола под формата на зарчета, кратуни, превърнати в Пижо и Пенда, чанове и метли, украсени в бяло и червено. Цените обаче са далеч по-евтини, отколкото в ebay. Обикновените гривнички се продават за между 1 и 2 лв. Ръчно изработените от вълна са по-скъпи и могат да достигнат до 15-20 лв. На места се появиха и мартеници гривни с цветовете на украинското знаме.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram