Кума Лиса се разходи в София

Лисица се разходи из София, а появата ѝ предизвика вълна от позитивни реакции. Опашатото животно е забелязано  из ж.к. „Света Троица“. Появата на Кума Лиса буди предимно позитивни реакции, а столичанка разказва и за емоционалната среща.

Жената не успяла да повярва на очите си и дори не успяла да снима „гостенката“. Това обаче правят други нейни съграждани.

Вижте емоционалното описани за сблъсъка с лисаната, споделено от Катрин В.:

„Съкварталци, не мога да не споделя вълнението си – в квартала имаме лисица! Не знам дали някой друг от вас я е виждал, но аз лично за първи път и не можах да повярвам на очите си ! Слабичка, пъргава и очевидно гладна, щом е толкова смела да се разхожда из Щтроса;) Не успях да я снимам, защото кой ти очаква Лиско по това време. Ако сте чули някой да вика „Лелелееее“, аз съм. Определено ми вдигна настроението. Успешна седмица на всички“, пише Катрин В.

Граждани смятат, че появата на лисицата не е изненада – заради наличието на паркове в района. Други столичани припомнят и далеч по-плашещия случай, при който мечка тича по улиците на Владая. Не липсват и хора, които обявяват, че предпочитат срещи с лисици, а не със змии. Те визират множеството ситуации, при които змии бяха забелязани в София.

Вижте някои от коментарите на местните:

 „Нормално, парка е наблизо. Дано са се разселили, хубаво е да има животинки. Лисиците са много умни и социални животни. Могат да бъдат и крайно забавни с номерцата си„, смята Албена Г.

„По-добре лисанка на улицата, отколкото гущер в спалнята. Но и това го видях миналата седмица вкъщи“, констатира Боряна В.

„Завиждам Ви за срещата. Ние осъмнахме с таралежчета“, добавя Анелия Я.

„Не знам колко да ѝ се радваме. Лисиците са основни приносители на бяс. Опасни са за кучетата и хората също“, скептична  е Мина И.

„Явно там някъде си има кътче, защото две седмици и повече се разхожда и търси храна!“, отбелязва Ваня Д.

 Снимка: Невена Енчева

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram