КОМИТОВА С НОВИ РАЗКРИТИЯ: АМ „Хемус“ се строи незаконно

В строителството законност означава строителство, но само след разрешение за строеж. Хемус се строи, но незаконно Хемус се изгражда в 9 отсечки, като за 4 от тях има одобрени устройствени планове и се строи законно. По останалите също има строителни дейности, но незаконно. Това заяви по време на пресконференция регионалният министър Виолета Комитова.

Темата за незаконното строителство започна в хода на нашата работа. През лятото имаше множество проверки по трасето на Хемус, където са установени множество незаконни строителни дейности. 77 декара гора са съсипани“, посочи тя.

Комитова коментира, че в момента обмислят този казус и е много трудно да се каже как ще се продължи, а някоя фирма е копала върху неотчуждени имоти. „Защо когато се копае 15-20 км. собствениците не реагират? Какво би могло да се случи на следващ етап? Може да дойде една фирма и да носи асфалт, за който не сме сигурни от какво е направен“.

„Участъците 1,2,3 има одобрен план, отчуждаване, одобрен инвестиционен проект, разрешение за строеж. Тогава се съставят актове и протоколи, нямаме забележки по 1,2 и 3 участък“, каза шефът на ДНСК Влади Калинов.

„Участъците 4,5,6 имат одобрен устройствен план, но няма отчуждаване, инвестиционен проект, разрешение за строеж“, коментира Калинов.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram