Караджов: Който руши ще плаща повече

Протестите на превозвачите няма да променят решението за увеличаване на тол таксите за второкласните пътища от 1 юли. Това заяви вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов пред БНТ.

Той подкрепя превозвачите да изразят гражданския си глас чрез протести, но има политическа воля в цялото правителство да подредят нещата така, както трябва да бъдат. За фалити не може да се говори. Нито за инфлация може сериозно да се говори, но не се подкрепя икономически, увери Караджов.
Той обясни, че принципът на увеличението на тол таксите за второкласните пътища е превозвачите, които цапат и рушат, да плащат повече. Ако продължаваме да се снишаваме при всеки протест и да се плашим, промените няма да се случат, подчерта Караджов.

Регионалният министър уточни, че се събират и глобите за нарушения, като по някои от тях са съставени актове за административно нарушение. Една от промените на МРРБ е, че точно тези нарушения ще бъдат сведени до санитарен минимум. Камерите по пътищата са изправни, като само 10 камери на територията на държавата имали някакви проблем.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram