Какво се случва, ако предоставите невярна информация, когато кандидатствате за кредити?

При кандидатстване за кредит от банкова финансова институция представяте документи, подлежащи на проверка, и трудно бихте могли да скриете информация или да предоставите невярна такава. При кандидатстване за онлайн кредит от фирма за бързи кредити процедурата е опростена, не е нужно да доказвате доход и не се изискват излишни документи. Вие попълвате необходимата и изискуема информация и е възможно да се изкушите да предоставите невярна такава, считайки че така увеличавате шансовете си да получите одобрение на молбата си за заем. Това обаче е грешка.

Какви са последствията от предоставяне на невярна информация при кандидатстване за заем?

Съветваме ви да не предоставяте невярна информация, тъй като това ще доведе до получаване на отказ на молбата ви за кредит. Фирмите за бързи кредити проверяват предоставените от вас данни, те имат достъп до ЦКР, където ще проверят кредитното ви досие и ще открият, ако имате необслужвани заеми или стари непогасени кредити. Криенето на информация или предоставянето на невярна такава няма да ви помогне, истината ще стане явна и в крайна сметка ще получите отказ на молбата си за кредит. Чистото кредитно досие е от ключово значение за отпускането на заеми и при лошо такова няма да имате достъп до кредитни продукти от банкови и небанкови финансови институции, включително и до изгодния кредит до заплата без лихва, отпускан от Vivus.bg. Този кредитен продукт е с 0% лихва и 0 лв. такса, тоест връщате точно толкова средства, колкото сте изтеглили. Нещо повече – при коректно отношение от ваша страна и своевременно погасяване на заема този кредит ще спомогне за увеличаване на доверието между вас и кредитиращата институция, което ще увеличи шансовете ви да получите по-голям заем, когато и ако се нуждаете от такъв впоследствие.

Съществува и опасност да не предоставите невярната информация умишлено, а да сгрешите неволно, попълвайки молбата си за кредит. От ключово значение е да проверите попълнените от вас данни многократно и да се уверите в тяхната истинност, тъй като неволната ви грешка може да бъде приета от кредитната институция като опит за измама и нечестност, което ще доведе до недоверие към вас и най-вероятно ще получите отказ на молбата си за кредит.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram