И Пеевски настъпи Тагарев: Голяма нула за Украйна

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски също разкритикува работата на военния министър Тодор Тагарев и се обяви за неговата смяна. Тагарев не може да изпрати едни БТР-и, а работата я свършихме с господин Борисов и колегите от ГЕРБ, всичко бе готово, подписано и направено. Днес го гледам – жалка гледка да си обвинява заместник-министрите, ходи напред-назад, снима се само и нулева работа за Украйна. Тагарев свърши една голяма нула, продължи с критиките си Пеевски спрямо военния министър пред журналисти в Партийния дом.

ДПС няма да участват в следващото ротационно правителство под никаква форма. Ясно е, че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са в коалиция, трябва да си сложат подписите за цял мандат на коалиционно споразумение, каза Пеевски. Когато има коалиция, трябва да се направи пропорционално спрямо тежестта на париите в Народното събрание, по думите му.

„100% съм съгласен с думите на Бойко Борисов, че истинският премиер е Кирил Петков“, категоричен бе Делян Пеевски, който не е чул извинение от Петков, че ДПС има много назначения в регулаторите.

Това е втората атака от страна на ГЕРБ към военния министър Тодор ТагаревПървата такава беше в края на миналата година и по повод искането на министъра Народното събрание да разгледа в по-ускорен режим договора за закупуване на Страйкъри за българската армия. Тогава залпът по Тагарев бе даден от ДПС с репликата на Делян Пеевски, че министър не може да командва парламента, тъй като сме парламентарна република. Акцията бе подкрепена малко по-късно и от ГЕРБ.

Източник: Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram