Иван Шишков: Размерът на тол таксите ще зависи от километрите, които изминават камионите

За ремонт на един пътен участък в населено място се сключва споразумение с АПИ. Щом се сключи това споразумение, ремонтът може да започне, коментира в студиото на БНТ „Денят започна“ Иван Шишков, министър на регионалното развитие и благоустройството, по повод опасния участък от пътя между Кричим и Девин.

По отношение на контрола върху пътното строителство и реда за вземане на проби от пътната настилка, министър Шишков заяви, че взимането на пробите е било извършено единствено с цел да се разбере какво е състоянието на пътищата и какви ремонти трябва да се предвидят.

По думите му, основният проблем на пътищата е начинът, по който са строени и начинът, по който са ремонтирани и уточни, че чрез пробите се разбира какво е състоянието на пътя и според това се предвиждат такива проекти, че пътят да може да издържи толкова, колкото е необходима.

За Великден ние имаме амбицията и смятам, че ще го постигнем, да пуснем движението във два участъка на две магистрали – едната е частта от Ботевград към Мездра 7.5 км, и една измъчена магистрала – магистрала Европа, в рамките на около 7 км, частта, която е непосредствено пред КПП „Калотина“, да бъде пуснато движението.

Според министър Шишков, важната тема е тази: какъв е начинът, по който инвестираме, начинът по който строим магистралите. Ако искаме да построим тези 1200 км магистрали, ние трябва да променим икономическия механизъм на строителство, допълни той./КРОСС/ 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram