Иванов: Не изключваме нормализиране на отношенията на Русия

От наша гледна точка това втори опит за реализация на първия мандат. Ние искаме да получим информация как да се намери начин за постигане на баланс и какво си говорят партиите. Има много рискове в енергетиката, икономиката, ковид параметрите се покачват. Виждаме определени знаци, че може да се състави правителство с третия мандат, което ще бъде награда за страната. Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов след преговорите с БСП.

„Ще решим каква точно подкрепа ще дадем, когато имаме яснота как се очертава цялата конфигурация. Гледаме на третия мандат като на технически мандат. Той е мандат на посредника. Това прави и БСП, защото отдава значимото на ПП като най-голяма политическа сила“, каза Иванов.

„Има конкретни текстове по нашата програма, те са публични, тези текстове включват нормализиране на отношенията на Русия в рамките на общоевропейската политика. Също така включват и търсене на варианти за газ. На този етап не смятаме, че е едно политическите партии да решават с кои фирми ще работим“, каза Иванов.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram