Жертва на цироза и диабет я пишем корона днес

За последните 24 часа е потвърдено за 40 българи, че са заразени с COVID-19. Това каза на брифинг на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

„От тях в болници са 14. Имаме нова област – Ямбол. Общо 735 са случаите на коронавирусни инфекции“, добави той. „59-годишна пациентка с цироза и с диабет от „Пирогов“ е починала. Общият брой на жертвите на епидемията от коронавирус е 36 души“, добави той.

„Активните лица са 575. София се оформя трайно като най-голямото огнище на заболяването. Там новите случаи са 29. В Кюстендил са трима заразените. Там също има огнище, което много сериозно се разследва в момента. През последните дни са направени над 300 проби. В Смолян пък има още двама инфектирани. Още толкова болни има в Сливен, а по един заразен има в Пловдив, Стара Загора, Хасково и Ямбол“, заяви генералът.

От заразените през последното денонощие три са деца – на 6,9 и 15 години, добави той.

„Излекувани са 105 души. 24 са новите за денонощието“, каза Мутафчийски.

„59-годишна пациентка с цироза и с диабет от „Пирогов“ е починала. Общият брой на жертвите на епидемията от коронавирус е 36 души“, добави той.

На брифинга бе съобщено, че болните от COVID-19 в старозагорското село Паничерево, което е под карантина, вече са шестима.

От медицинския персонал има още двама заразени. Единият заразен е от ВМА, а другият е от Александровска болница. С тях инфектираните с коронавирус медици у нас стават 39.

Той припомни, че първите заразени медици от Бургас са заразени в Пампорово. В Кюстендил пък огнището е в шивашки цех, където има седем заразени.

19 минути

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram