Ето защо Борисов е искал да напусне МВР и отказа от деполитизация

Прокуратурата не е прочела материалите, които са изпратени от МВР по линия на ареста на бившия премиер Бойко Борисов. Имаме доказателства от три източника: сигнал от ГД БОЕЦ, твърдение от човек, който се намира в Дубай и е обвиняем – Васил Божков, има и доклад от Агенцията за финансова инспекция. Става дума за неприбрани от хазната 559 млн. лева заради бившите управляващи. Прокуратурата е направила всичко възможно 5 години да не приключи това производство, а прокуратурата каза, че резултатите от проверката са следствена тайна. Българската прокуратура неглижира този акт. Това разкри министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в ефира на бТВ.

„Българските граждани са лишени от половин милиард лева. За бившите управляващи възмездие и до момента няма. Двама прокурори са правили само проверки. Дори закъсняхме с ареста на Борисов. Осман Октай смята, че ареста на Борисов е закъснял с две години, но преди две години управляваха самите те“, каза Рашков.

„Този случай отново ще потъне в прокуратурата. Представителите на ЕНП не знаеха фактическите обстоятелства. Манфред Вебер също каза, че няма материали срещу Борисов. Аз имам документ в мен, който доказва комунистическото минало на Бойко Борисов. За първи път показвам документ, в който пише, че той е напуснал органите на МВР, защото не е искал да се деполитизира. Той е бил член на БКП, защото това трябва да се знае. Може би Манфред Вебер не знае, че Борисов е гравитирал в България около т.нар. силови групировки, които се занимаваха с престъпления, включително и по улиците на София. В резултат на заграбване на материални ресурси управляват огромни имущество. Би било честно да напишем всичко, което е известно за инж. Бойко Методиев Борисов и да го изпратим на ЕНП, за да изпраща на такива като мен – безпартийни да им се прави европейски парламентарен контрол“, коментира министърът.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram