Дъновистите градят лагера си в Рила при спазване на Covid-мерки

От днес започва изграждането на лагера на Бялото братство на Седемте рилски езера, за традиционния събор на Братството през август.

Лагерът е ежегоден и се провежда всяка година, без изключение от 1929 година насам.

Тази година той ще е съобразен с мерките за неразпространение на Ковид 19, съобщават организаторите на лагера.

По думите на Слав Славов, председател на Братството, в лагера ще бъдат изградени 60 палатки, а максималният брой на хората не трябва да надвишава 200.

Дъновистите ще спазват всички разпореждания и заповеди на здравния министър и на Националния кризисен щаб, както и правилата, налагани от Националния парк „Рила“.

Заради епидемията много от последователите на Петър Дънов от други страни няма да могат да пристигнат за участие в събора., който е на 22 август.

За участие в тях ежегодно пътува и казанлъшка група дъновисти, които се събират всееки ден за паневритмия на тяхното „Слънчево място“, в района на парк „Тюлбето“ в Казанлък.

Лагерът на Бялото братство в Рила се прави на площ от един декар и 100 квадратни метра на Рибното езеро на 2200 метра надморска височина. Нещата се усложняват и от това, че на Седемте езера се реализира проект за рехабилитация на пътеките. Беше качена тежка техника, а работата на терена е спряна. Прави се проверка, разпоредена от Прокуратурата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram