Десницата ще излъчи свой кандидат за президент, обяви Христо Иванов

„Ние сме в процедура на нашите органи за излъчване на наш кандидат за президент.“ Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в отговор на журналистически въпрос в кулоарите на парламента.

„Това е единственото нещо, което мога да коментирам. Действията на другите партии са си техни действия“, обяви Иванов, помолен да коментира решението на ИТН да подкрепи Румен Радев за втори мандат.

Кои са възможните кандидати?

Кирил Петков

Служебният икономически министър е с висока обществена оценка, добре образован, като събра множество привърженици за последните два месеца.

Преди седмици той обяви, че се оттегля от политиката след мандата на служебното правителство, но преди дни заяви, че остава в политическия живот на страната. Той не пожела да коментира дали планира участие в конкретен политически субект.

Хората са впечатлени от това, че Кирил Петков има смелостта да е партийно независим и изказва свободно позициите си.

Асен Василев

Служебен финансов министър, с високо образование и отново голяма обществена подкрепа. За него Петков заяви: Хората с майбаси имат проблем с оставането на финансовия министър Асен Василев.

Христо Иванов

Съпредседател на „Демократична България“ и ярка политическа личност в българската политика. След победата в София на ДБ на местните избори през 2019 г., се смята че самият Иванов ще бъде издигнат за кандидат за президент. На предсрочните парламентарни избори ДБ вдигнаха гласовете си с над 40 000 в сравнение с вота през април.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram