Десислава Атанасова: Чакаме дали БСП ще ни поканят на лидерска среща

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще прецени какво ще е поведението ѝ, след като станат ясни действията на БСП, коментира в Русе председателката на групата Десислава Атанасова.

Атанасова коментира с продължение на арабската поговорка, използвана от лидера на социалистите след срещата с президента – „Когато дойдат трудни времена, решението е в това да имаш търпение“.

Председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС обаче внесе провокативен елемент и каза:

„Имайте търпение да изчакаме дали Националният съвет на БСП, когато се събере, дали ще реши да покани на лидерска среща някои от лидерите на парламентарните групи, в това число и на нашата ГЕРБ-СДС, защото от ден първи ние казваме, че има необходимост от лидерска среща. Винаги има нужда от разговори, не говорим за преговори. Винаги има нужда от разговори, особено когато касае бъдещето на държавата ни“.

Лидерът на СДС Румен Христов обаче бе категоричен:

„Ако бъдем поканени на такава среща, ние ще вземем участие, но не очаквайте, разбираемо, подкрепа от СДС за БСП. Това няма как да се случи“.

Обяснението на ГЕРБ-СДС защо все пак третият мандат бе връчен на БСП, е, че това е естествено продължение на работата на служебния кабинет, в който присъстват кадри на социалистическата партия и прозира желанието на президента Радев да не се състави редовно правителство.

БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram