Депутатите в тънки сметки колко печелим от войната в Украйна

Депутатите в спор за помощ за Украйна в размер от 60000 евро по механизъм на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Костадин Костадинов от „Възраждане“ поиска в текста да се запише еквивалентът на сумата първо в лева, а после в европейска валута.

Иван Ченчев от БСП пък настоя да се решават български проблеми като изграждането на детската болница и олимпийската квота на Стела Енева. Никой не знае какво даваме на Украйна, критикува социалистът.

Добавена стойност за икономиката ни, вижда Явор Божанков от ПП-ДБ в помощта и обвини опозицията в популизъм.

Народните представители поспориха дали сме европейци и колко трябва да се даде на Украйна, за да станем международници.

България е получила много много повече, отколкото е дала, обясни Божанков. Над 7 милиарда лева е получила индустрията ни, според него. А когато приключи войната, нашият строителен бизнес ще участва във възстановяването.

По думите на Кристиан Вигенин от БСП не е ясно къде ще отиде тази помощ. Борислав Гуцанов пък си пожела да няма ротация.

Народните представители си спомниха и войната в Ирак, коментарите на Соломон Паси и „демократичното обесване“ на Саддам Хюсеин в едно мазе. А от „Възраждане“ изтъкнаха, че сме най-старата европейска цивилизация и заподозряха мнозинството във финансови комплекси. Прогнозираха още, че каквото и да дадем на Украйна, тя няма да спечели войната. И се стигна до въпроса за съдбата на разрушените български села.

Източник: Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram