Ден на траур в Елхово

Днес е Ден на траур в Елхово в памет на загиналия граничен полицай, съобщава БНР.

32-годишният младши инспектор Петър Бъчваров беше прострелян смъртоносно в понеделник вечерта при опит да спре влизането на нелегални мигранти в страната, в района на село Голям Дервент.

В момента на престрелката той е извършвал обход на преградното съоръжение на българо-турската граница.

Заедно със свой колега – военнослужещ, открили пробив в оградата. При огледа полицейският служител е прострелян от куршум, изстрелян от територията на Турция.

Снощи турските власти съобщиха, че са задържали двама души, а България очаква информация за разпитите им и покана в разследването да се включат и наши експерти.
В памет на младши инспектор Петър Бъчваров днес националният флаг на всички общински сгради в Елхово ще бъде свален наполовина. Посмъртно той ще бъде награден с почетния знак на МВР.

Мигрантите непрекъснато правят дупки в оградата по границата с Турция, режат я и я прескачат със стълби. Това коментира по NOVA кметският наместник на село Голям Дервент Иван Франсъзов
„Това е ежедневие за мигрантския натиск. Мигрантите намират най-различни начини да преминат границата. Възможно е и да има и трафик на наркотици, чували сме такова нещо. Ние сме външна граница на Европейския съюз и всичко е възможно”, добави той.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram