„Демократична България“ пусна пълния запис на изтеклото видео със заседанието (Видео)

От „Демократична България“ разпространиха пълния запис на изтеклото по-рано в петък видео от закритото заседание на парламентарната група. Членовете на групата заседаваха в петък следобед в зала в Народното събрание при включени по грешка камери и така казаното помежду им стана публично достояние.


“Призоваваме всяка дума в пълния запис от заседанието на парламентарната група на “Демократична България” да бъде чута, осмислена и всеки сам да реши. Това е пълният запис, който се превърна в пропаганден материал. Откъси извадени от контекста и негови редакции се използват за да се ескалира още по-дълбока политическа криза”, написаха от партията в официалния си Facebook профил.

По-рано председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов посочи, че от формацията ще публикуват целия запис, защото виждат как се разпространяват само откъси, извадени от контекста.
Иванов апелира всеки да се запознае с целия запис, да види, че става дума за абсолютно рутинна политическа среща на ПГ на ДБ. „Ние сме професионални политици и сме длъжни да обсъждаме всички аспекти на ситуацията, с всички възможни мотиви на играчите“, обясни той.

След записа на Христо Иванов от ИТН обявиха, че напускат преговорите за правителство.

Това обяви Слави Трифонов в извънредно изявление, излъчено по партийната телевизия.

„Ние вече нямаме никакво място в тези безмислени и лицемерни преговори“, заяви лидерът на ИТН. „Ние правителство на лицемерието няма да правим, няма да го подкрепим и ще отидем на избори, защото не се страхуваме от тях“, категоричен беше Трифонов.

„Днес Христо Иванов и парламентарната му група за пръв път говориха това, което наистина мислят. Говориха в ефир, в интернет, с включени микрофони. Без да знаят. И лицемерието им лъсна пред всички – видяхме истинското лице на задкулисието“, заяви още бившият тв водещ.

„Иванов каза следното за преговорите с ИТН: Това означава, че те вече не могат да кажат, че ИТН са 100% мафия, а ние сме 100% бели. Той признава, че ДБ и ПП ни наричат мафия не защото е вярно, а защото те така изглеждат бели на наш фон. Това е отвратително. Христо Иванов и ПП имат наглостта друг да е председател на нашата парламентарна група и поставят условие ИТН да нямат министри. Защо изобщо има преговори, защо симулират разговори? За да изглеждаме ние мафия. Отвратително. Лъжат, че не обсъждат персонален състав на кабинета. И ние чакаме да кажат предложението за правителство и премиер. Иванов казва какъв министерски пост трябва да заеме Кирил Петков – ами никакъв бе, Христо. Нали за вас от ДБ и ПП най-важна беше България и политиките, управленската ви програма. Ето ви лицемерието в най-чист вид“, заяви Трифонов.

Той изтъкна, че Христо Иванов подчертава на срещата, че участието им в преговорите е само формално и „словесно еквилибриране“. „Лъжем красиво, а?! БСП нямали право да правят кабинет като мандатоносители, защото бил технически мандата им. Всичко е измама уважаеми сънародници, важното е аз да съм мафия.“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram