Две пешеходни пътеки – две различни препятствия

Пешеходците в Търново и София трябва да бъдат изключително внимателни.

Голяма част пешеходните пътеки в страната масово не отговарят на изискванията – те имат дефекти и дефицити. Някои от пешеходните пътеки не са боядисани в съответния цвят, при други липсват предупредителни знаци за шофьорите за наличието им.

В социалната мрежа Фейсбук бяха публикувани снимки на две пешеходни пътеки с две различни препятствия, които са меко казано безумни.

Едната пешеходна пътека се намира във Велико Търново – в район Западен. В зоната на пешеходната пътека, непосредствено до тротоара, е поставена шахта, която е без капак. 

„Влизаш одман!“, лаконично е написал Иван Бъчваров, който е заснел безумието на пешеходната пътека в Търново.

Търновчани отбелязват, че на въпросната пешеходна пътека пресичат предимно деца и е недопустимо състоянието, в което се намира. 

„После защо хората пресичали където няма пешеходни пътеки…“, коментира Стефан Панов.

Втората абсурдна пешеходна пътека се намира в град София, квартал „Дружба“. Там пешеходната пътека е неудобна и опасна за пресичащите, тъй като са поставени препятствия. Маркировката дава предимство на пешеходците, но наполовина. За да стигнат до отсрещния тротоар, майките с колички следва да слязат от „зебрата“. А в края й се намират и самите препятствия – пластмасови разделители между валеалеята и пътното платно.

Проблемът с пешеходната пътека в София ще бъде решен още следващата седмица, това заяви Георги Георгиев – председател на общинския съвет.

Пешеходната пътека във Велико Търново:

Снимка: Иван Бъчваров

Пешеходната пътека в София:

Снимка: Леонид Стойчев

Глас плюс

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram