Горя оръжеен склад на Емилиян Гебрев

Горя оръжеен склад, който е собственост на Емилиян Гебрев, съобщи bTV.

Инцидентът се е случил в местността Погребите, край Карнобат. Към момента няма данни за пострадали. Инцидентът е станал 45 минути след полунощ. 

Сега помещението, в което е избухнал пожарът, е изгоряло напълно. Няма пострадали.

Преди една година отново имаше взривове в същата база на бизнесмена Гебрев

В склада е имало военни материали за производство на отбранителни продукти, каза за БНР Емилиян Гебрев.

Районът около взривения склад е отцепен и е недостъпен.

От бургаската полиция заявиха, че случая се разследва от ДАНС.

Припомняме, че самият Емилиян Гебрев намекна миналата година, че взривовете са умишлени, а експерти призова българските власти да потърсят международна помощ за разследването на инцидента. И до този момент поне официално не са обявени резултати от българското разследване за причините на пожара.

Името на Емилиян Гебрев е свързано и с друго разследване, което е обвито от тайнственост, а и се точи вече с години – опитът за неговото отравяне, като покушението се свързва с дейността на руските тайни служби в Европа. За това се разбра през 2019 г., въпреки че случаят е от 2015 г.

Едновременно с това след излизането на резултатите от разследването на чешките служби за взривовете в техни бази от ВКП, и у нас бе обявено, че ще се разследват няколко инцидента в оръжейни складове пред годините назад. Резултати и от тази инициатива на прокуратурата не са обявени публично. 

Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram