Говорят мъже, спасявали пострадали от обърнатия автобус: Пищяха много малки деца и жени

Мъже, спасявали пострадали от обърнатия автобус, разказаха за трагедията пред бТВ. „Спряхме и видяхме, че един автобус се е хвърлил в пропаст. 10-12 метра беше дълбоко“, разказва Кръстьо Буцев.

Той и негов приятел започват да спасяват пострадалите в катастрофата.

„На място пищяха много малки деца и жени. Спрях колата и насочих фаровете надолу. Започнахме да ги вадим. Имаше много ранени“, добави той.

„Шофьорът помагаше. Имаше един човек с една кола, който ни спря,“ разказва спасителят.

На мястото не е имало силен мобилен обхват. Пристигат и пожарникари.

„Хващаме ги под мишница и ги носим. Имаше 10-годишни деца, дадохме им вода“, обясни Буцев.

Както вече написахме, инцидентът е станал малко след 18 часа. Автобусът е с бургаска регистрация и е превозвал над 40 души, връщащи се от екскурзия. Те са се прибирали от Гърция към Бургас. Превозното средство е паднало в дере край пътя.

Към мястото на катастрофата са изпратени 6 линейки, 7 полицейски екипа и 5 пожарни автомобила, уточняват от МВР.

Благодарение на мигновената намеса на полицията всички пътници са бързо извадени, някои транспортирани към болнични заведения, други насочени за преглед на място и им е организиран подслон.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Пред униформените той е обяснил, че на завой автобусът е поднесъл.

Пред БНР министърът на здравеопазването Асен Меджидиев съобщи, че има една починала жена.

„Реагирали са адекватно от „Бърза помощ“. 7 екипа са пристигнали на място, траспортирани са в болниците в Свиленград и Хасково. Сред другите няма хора в много тежко състояние. Шест човека с леки наранявания са транспортирания в хасковската болница и шест човека – в свиленградската,“ обясни Меджидиев.

Министърът посочи, че има хора с травми, но те не са сериозни и добави, че има пълна готовност – ако има нужда, някой от пострадалите да бъде транспортиран до болници в София.

Останалите пасажери са временно приютени в кметството в Младиново.

Екип от четирима следователи извършва огледи, предстои назначаването на експертизи.

Собственикът на автобуса Димитър Костадинов заяви пред NOVA, че все още нищо не знае, защото не може да се свърже със служителите си заради липса на обхват. Той увери, че към мястото пътува друг автобус, за да прибере хората. Костадинов не пожела да каже кога автобусът е преминал технически преглед и дали водачът е имал сменник.

Фирмата собственик на катастрофиралия тази вечер автобус е от Бургас и и е с изрядни документи, каза пред БНР директорът на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram