ГЕРБ искат извънредно заседание на НС заради натовските войски

Когато НАТО е в пълна бойна готовност дали и българската армия е в готовност? Това попита лидерът на ГЕРБ по повод информацията, че Алиансът разполага бойна техника у нас заради руската агресия. Бойко Борисов представи официалната позиция на НАТО и се възмути от крещящото мълчание на управляващите и президента.

Продължаваме да се информираме от чуждестранната преса, недоволен е лидерът на ГЕРБ и прочете заглавията в медиите от другите страни.Пълна мобилизация на НАТО в Източна Европа заради УкрайнаАлиансът е в готовност да изпрати още бойни кораби и самолети

Дали ли сме разрешение за разполагане на чужда бойна техника на наша територия, питат от опозицията. Борисов недоумява защо на съвет на външните министри страната ни е представлявана от заместник-министър. Астралният му близнак, президентът на Румъния, свикал съвет за сигурността, както обясни той. Аз съм твърд противник на войната, отчете Бойко Борисов.

ГЕРБ внасят 59 подписа на народни представители за извънредно заседание на НС, за да излезе парламентът с позиция за ясен мандат на кабинета да сме единни като страна и да защитаваме интересите и сигурността си. В момента ЕК предлага помощ за Украйна, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Дрънкат се оръжия на границата ни, опасява се Бойко Борисов. Цялата ситуация ще съсипе и туризма ни, както се притесняват от опозицията. Той настоя за ясни позиции. Бойната готовност на НАТО е бойна готовност и за нас, подчерта още лидерът на ГЕРБ и настоя политиците да не се правят, че няма подобно нещо.

В Народното събрание Борисов очаква премиерът, военният министър и външният министър да кажат. Темата е много сериозна, предупреди Бойко Борисов.

Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram