„Възраждане“ свали украинското знаме от храм

Скандал в църквата в Несебър. Партийни активисти свалиха украинското знаме, издигнато на входа на храма, приютил бежанци от войната, съобщи бТВ.

Отец Петър от храм „Успение Богородично“ сподели, че е сложил знамето на входа, за да покаже съпричастност към бягащите от войната.

От пресцентъра на партия „Възраждане“ коментираха:

„Единственият флаг, който може да бъде развяван в български институции, официални или не – е българският. Знамената на други държави имат своите места само в консулствата и посолствата на тези държави.“

Архиерейският наместник на бургаското духовенство отец Севастиян каза, че няма забрана за поставяне на друг флаг на български храм, както и че случилото се и начинът, по който се е случило, е грубо погазване на живота на църквата.

Според отец Петър знамето може да се махне, когато Русия и Украйна подпишат мирно споразумение.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “„Възраждане“ свали украинското знаме от храм

  1. Украйна със закон забрани Православната църква, и национализира имотите и, вкл киевско печорската лавра ит. Православни свещенници и монаси са били арестувани, и измъчвани, вярващите разгонени…..активно действат за унищожаване духа на православните украинци, така че считам неуместно да се развява знамето им на покрива на православна църква. По скоро патриарха ни подкрепен от клириците,свещенниците и всички православни миряни трябва да издигнат глас на протест и глас в защита на братята си по вяра в украйна.

Comments are closed.