Време е за справедливост

Това заяви от трибуната на Народното събрание лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Тя попита управляващите: „Защо излъгахте, че има чума по дребните преживни животни? Защо излъгахте Европа и колко пари взехте за това?“

Трябва да се поеме отговорност за геноцидът и това трябва да направи Бойко Борисов.

Нинова заяви, че ще направи публични всички стенограми в Народното събрани, където се е коментирала темата и получила обвинения, че прави преврат, заставайки зад хората от Странджа.

Не се страхувайте призова Корнелия Нинова. Тя заяви, че ще помогне на всички, които искат да заведат граждански и наказателни искове за убитите им животни.

Припомняме ви, че

Ани Петрова от Болярово, която показа чутовна воля и не допусна стадото й да бъде избито заради чумата, спечели финално съдебната битка. С решение от вчера Върховният административен съд (ВАС) се произнесе, че заразата не е доказана.

Най-важната част от решението на ВАС гласи: „Не са изложени обективни факти, установяващи безспорното наличие на болестта по животните и съображенията за вземането на крайните мерки за преодоляването й. (…) В разглеждания казус липсват убедителни доказателства за развитието на болестта ЧДПЖ във времето в конкретния регион и степента на разпространение“. Съдът отчита, че свидетелските показания установяват добро здравословно състояние на стадото в различни етапи от периода юли – септември 2018 г. Пък и… представената справка от БАБХ показала, че 203 овце били живи впоследствие, включително двете с уж установена чума.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram