Българската държава спира популяризирането на българската култура по света

Българската държава спира монтирането на паметник на българския хан Котраг. Паметникът е трябвало да замине днес от пристанището в град Варна, за да бъде доставен в град Самара и да започнат дейности по монтирането му. Само че българската митница и  българската държава отказват да допуснат експорта на паметника, защото твърдят, че това противоречи на санкциите към Руската федерация.

Паметникът е изработен от българската фондация „Въздигане“ със спомоществователството на българи от цял свят. Неговото монтиране е дългоочаквано, тъй като то ще се състои по старите земи на волжките българи, които се намират в центъра на Руската федерация. Възпрепятстването на това  е национално предателство, тъй като саботира обозначаването на българските исторически корени.  

Не само че българската държава не прави нищо за да популяризира историческата истина, че ние сме дали много в исторически план на славянския свят, Европа и света, но когато една българска фондация го направи  вместо държавата, тя е спирана от управляващите същата тази държава.  

„Възраждане настоява за незабавно освобождаване на паметника на хан Котраг от варненската митница и неговото заминаване за град Самара. В момента не българската държава, а една българска фондация извършва дейност, за която трябва да бъде поздравена и похвалена. Вместо това българската държава спира  пропагандирането на българската култура и отстояването на българската история в чужбина. Спира пропагандирането ѝ не къде да е, а по старите земи на волжките българи, които се намират  в центъра на Руската федерация. Тези действия на българските управляващи представляват категорично национално предателство.“, изрази мнение Костадин Костадинов пред граждани, които го запознаха с проблема.

„Възраждане“ ще настоява за незабавното освобождаване на паметника и неговото отпътуване, за да може той да бъде монтиран и открит от българи от целия свят, които са обединени за неговото създаване.

Ще изпратим всички запитвания към министъра на финансите, ръководството на Варненска митница и ще предприемем всички законови действия, за да бъде освободен паметникът, да замине и  да бъде монтиран в град Самара.  

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Българската държава спира популяризирането на българската култура по света

  1. Докато ни управляват сороспии, тъй ще е!

Comments are closed.