БСП слага край на своеволията на евродепутатите си

Продължилата почти десет месеца заради Ковид криза и вътрешнопартийната кампания остави евродепутатите на БСП встрани от фокуса на партията. Стигна се дотам те да действат самостоятелно и безконтролно, всеки да си прокарва собствена политика и особени интереси. Един финансира анти-БСП мероприятия, друг работи с противници на партията, трети гласува без да се съобразява с никакви решения или политики на партията. Плащат се хонорари и се канят лектори, които не просто не помагат на БСП, а сипят хули и обиди към партията по медиите.

Връх на своеволията на евродепутатите бе резолюцията за България в Европейския парламент, която от една страна бе в унисон с последователната и ярка опозиционна политика на БСП спрямо корупцията и лошото управление в България, но от друга прокара текстове (макар и под черта), които са в крещящо противоречие с политиката и ценностите на социалистическата партия – Истанбулска конвенция, дела срещу България за признаване на организации на етнически малцинства, джендър идеологически постановки.

Отделно постоянните медийни атаки и внушения на евродепутата Елена Йончева поставят под ярко съмнение интегритета и лоялността на някои от членовете на групата спрямо изпратилата ги да я представлява в Европарламента партия.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

За да се сложи край на това хаотично положение, което вреди на партията по принцип, и особено преди предстоящите парламентарни избори, новото Изпълнително бюро реши да сложи ред в хаоса. Ръководството въведе правила за работа на евродепутатите на БСП в Европейския парламент. Отсега нататък те ще трябва да идват в централата на партията един път месечно и да се отчитат за това какво са свършили.  Петимата вече ще трябва и да се съобразяват с партията при подготовката на чернови за резолюции, гласувания, планирани проекти, организация на мероприятия (конференции, семинари, обучения), провеждани инициативи, дейности, важни гласувания, официални връзки с други групи и организации, гости и посещения в Брюксел. Край на своеволията, които противоречат на принцпите на партията, дразнят членската маса и създават пропаст между членовете и европейското им представителство. Координацията с ръководството вече е задължителна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram