БСП пред протестиращите работници: Днес взехме важно решение за българската енергетика, може да сте спокойни за семействата и доходите си

Парламентът задължи МС да преразгледа Плана за възстановяване в частта “Енергетика“

Народните представители от „БСП за България“ –  Драгомир Стойнев, Георги Гьоков, Георги Свиленски, Иван Ченчев, Манол Генов, Богдан Боцев, разговаряха с хилядите протестиращи пред парламента работници във въгледобивни дружества и топлоенергийни централи. Сред тях присъстваше и енергийният експерт и член на Изпълнителното бюро на левицата Таско Ерменков.

„Днес взехме едно важно решение за българската енергетика, за мините, за ТЕЦ-овете“, заяви пред протестиращите депутатът Драгомир Стойнев във връзка с приетото решение парламентът да задължи Министерски съвет да предоговори Плана за възстановяване и устойчивост в частта енергетика.

Социалистът обърна внимание и на нещо много важно: „Още през 2020 г. отново имаше консенсус в парламента и благодарение на БСП гласувахме решение, което задължава българското правителство да подпомага мините и ТЕЦ-овете“, припомни той и допълни: „Благодарение на него вие можете да работите спокойно и да гарантирате доходите си. Винаги, когато ние сме управлявали и сме се грижели за енергетиката, два пъти се увеличаваха заплатите, два пъти се вдигаше цената на въглищата, осигурихме нови багери за комплекса“, каза още той.

Стойнев бе категоричен, че за левицата е важно въглищните централи да работят. „Нещо повече – България вече е изпълнила своите ангажименти към Европейската комисия, повече не можем да поемаме. До 2038 г. българската индустрия има нужда от мините, от ТЕЦ-овете, от вас – вие да бъдете спокойни за вашите семейства, за вашите доходи“, заяви той пред присъстващите, които приветстват взетото от парламента решение.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram