Боян Чуков: Мустафа Карадайъ преди две години тръгна плавно по пътя на Лютви Местан

Известният геополитическият анализатор Боян Чуков коментира в своя профил във Фейсбук оставката на вече бившия председател на ДПС Мустафа Карадайъ. Той е категоричен, че случващото се за пореден път доказва, че ДПС се е утвърдила като българска политическа формация.

Ето какво пише още той:

„Както се очакваше Мустафа Карадайъ подаде оставка. Ахмед Доган взе в свои ръце кормилото на ДПС до февруари 2024 г. Промяната е важна за стабилността на вътрешнополитическата обстановка в страната. Предвид историята на партията, отстраняването на досегашния лидер е поредното доказателство за това, че ДПС е българска политическа формация. Въпреки неоснователните патриотарски обвинения!

ДПС внася стабилност и предсказуемост във вътрешната и външна политика на България. Мустафа Карадайъ преди две години тръгна плавно по пътя на Лютви Местан.

Явно на двамата не им достигнаха основни персонални качества. И двамата не оцениха реално и не издържаха на „ласкавия“ поглед от страна на нашата югоизточна съседка. И се объркаха. Започнаха да се самонадценяват и това се отрази негативно на отношенията им със съпартийци и журналисти. Заеха се да изкривяват правилната „партийна линия“.

Мустафа Карадайъ и Лютви Местан се подлъгаха, че могат да променят заложения краен адрес в партийния GPS.

Лидерът на ДПС може да върти волана, но е фатално да се опитва да „пипа“ получения в наследство настроен GPS.

И в двата случая Ахмед Доган заедно с опитните депесарски кадри ги отстраниха решително и елегантно от партийното кормило. А колективният партиен GPS ще продължи да води ДПС в правилната посока. Партията разполага с много грамотни и опитни кадри.

Много от тях могат да поемат с лекота лидерството в ДПС. Изборът е голям.

Няма да има никакво кадрово сътресение. А до тях фигури като Ахмед Доган, Юнал Лютфи и други ще продължат да работят за запазването на континуитета в първоначално зададената партийна линия. ДПС още веднъж доказа, че е българска политическа партия и има своето запазено място в управлението на българската държава.“

Източник: Критично бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram