Борисов с ирония към Тагарев и с дистанция от преговорите

Бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е оптимист, че ротацията в правителството ще се случи. Пред журналисти в кулоарите на Партийния дом Борисов в шеговит тон каза, че по време на днешното заседание на Министерски съвет влиза точка, с която министъра на отбраната ще поиска да се изпратят вълнени ръкавици с пет пръста на Украйна.

„Вече за лятото, разбира се, в Украйна е по-хладно, министър Тодор Тагарев ще изпрати до август ръкавиците. БТР-ите и всичко останало, за което рапортуваме, са все още в София. За август ще имат ръкавици, може би и за юли“, закачлив бе Борисов с военния министър.

Иначе за разговорите за подписване на коалиционното споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ Борисов бе повече от лаконичен – „от това, което знам, вървят“. Той обясни отново, че преговорите се водят от Мария Габриел, а когато тя стане готова и всичко се договори или не се договори, ще излязат и ще кажат.

Сега всички изказвания са излишни, посочи Борисов, който благодари на ПП-ДБ, че толерантно запазвали мълчание.

По думите му един процес на договаряне на правителство изисква отстъпки и от двете страни. „Не трябва да обръщаме държавата с краката нагоре.“ Бойко Борисов обясни, че във всички правови държави с провеждането на парламентарни избори, партиите поемат отговорност и няма държави на регулаторите, няма държави на прокурорите и няма държави на съдебните съвети.

„Политическата отговорност се носи от политическите партии и от това ние не отстъпваме“, каза още той.

Източник: Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram