Борисов скочи против Радев – иска ядрени санкции срещу Русия

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обяви против изказването на президента Румен Радев в Брюксел, че България ще наложи вето, ако ЕС реши да налага ядрени санкции срещу Русия. 

„Ако има санкции към ядрената енергетика към Русия, ние да ги подкрепим. Това е позицията на ГЕРБ, така работи ГЕРБ“, подчерта той.

„Струва ми се доста странно тези, които клечаха пред президентството, сега да протестират. Колегите от „Да, България“ го подкрепиха, ходиха да клечат срещу нас. И техните остри декларации и шумни тупаници пред президентството, не носят нищо. Ние сме се борили от първия ден. И искам да ги питам – искат ли да отидем и да вдигна и аз един юмрук? Две години нищо, управляваха ДБ с ПП и две години нищо!“, изтъкна Борисов.

„Дойде последната нощ да се сетят за закон за пране на пари, който бламираха. Криза с тока, криза с инфлацията, криза с тока, криза, криза, криза! Радев си е такъв, той обяви, че Крим е руски, следва си тази политика. Виновниците не са в президенството, а пред президенството“, заяви Борисов.

Борисов започна с думи за съболезнования към Турция и Сирия след опустошителните земетресения там. Той обяви и началото на акция по събиране на одеала и други необходими неща за пострадалите.

Той подчерта, че ГЕРБ винаги е бил за развитие на ядрената енергетика.


„Освен това, благодарение на колегите, беше приет закон, с който да се закупят два реактора IP1000, една от най-добрите технологии, за да сме построили съответната енергийна нова мощност. Ние сме по-напред от полския проект“, изтъкна Борисов, припомняйки какво е прието като законодателство в парламента за ядрената диверсификация

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram