Борисов набързо беше разпитан в прокуратурата

Бившият премиер Бойко Борисов, ексфинансовият министър Владислав Горанов и пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова ще бъдат разпитани днес от Софийската градска прокуратура по делото за изнудване на хазартния бизнесмен Васил Божков.

Лидерът на ГЕРБ пристигна в сградата на СГП половин час по-рано в 14:30 ч. На влизане той не коментира нищо. Около час по-късно Борисов напусна прокуратурата. „Докато се тълпите тук, милиард и половина по-малко от 30 дена. В същото време меморандум за милиарди с неясни компании, подписани в гранитна зала на Министерски съвет“, заяви той пред журналисти, предаде БГНЕС. 

Разследването за изнудването бе инициирано от МВР на 17 март, когато бяха задържани Борисов, Горанов и Арнаудова. Ден по-късно те бяха пуснати без обвинения, а прокуратурата обяви, че МВР е допуснало много нарушения и е опорочило разследването.

Вътрешният министър Бойко Рашков и премиерът Кирил Петков пък обвиниха прокуратурата, че саботира разследването и отказва да провери твърденията на Васил Божков, че е давал огромни подкупи на Борисов. Според Рашков Божков и Борисов трябва да бъдат разследвани като част от една и съща организирана престъпна група.

Показания по делото като свидетел трябва да даде и самият Божков, за когото най-сетне прокуратурата се сети, че може да разпита като свидетел чрез видеоконферентна връзка.

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram