Борисов защити Радев: За импийчмънт е абсурдно да се мисли

Нямам отношение към службите в България. „Власт възпира власт“ – много е важно, когато имаме президентска, изпълнителна, парламентарна власт ние да работим по уважението на тези институции. Призовавам всички да бъдат по-внимателни с лепенето на етикети. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. 

„Изслушването на конституционните съдии се проведе пред всички вас, а назначенията на Радев бяха еднолични“, допълни той. 

В една правова държава има институции, които работят по сигнали. Има слухове и внушения, които невинаги се оказват такива. Знам доста по конструиране на служебните кабинети, но тук, в сглобката, имаме колеги, които са участвали в тези разговори. И Кирил Петков, и Асен Василев, и Сашо Кеша, разкри Борисов. 

„Вчера Нинова дава брифинг и каза: „Борисов се скри“. Аз няма да тичам да давам нарочни брифинги. Не искам която и да е политическа партия да се меси в работата на независимите служби. Когато им е изгодно едните говорят срещу службите, други – срещу сглобката“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

„В момента се работи по ротацията, и когато Габриел и Денков дойдат да се отчетат за това, което са се разбрали, тогава ще може да отговорим.“

„Кирил Петков дума не каза Копринков и президента. Считам, че всичко, за което говорят Пеевски и Радев, ако не се намерят доказателства….Аз знам, че Пламен Узунов се появи с една торбичка след среща с митниците. Делян Добрев го видя, всички го видяхте, но всичко приключи дотам“, коментира лидерът на ГЕРБ.

За импийчмънт е абсурдно да се говори и дори да се мисли за човек, избран от народа. Както е и абсурдно този човек, който се има за обединител, да говори като партиен лидер. И да не харесва нищо направено. За стотици милиони щети са тези три години на служебни кабинети на Радев, заяви той. 

„Лично аз такава оферта не съм предлагал, трябва да питат другите лидери, едва ли Йотова си го е измислила“, каза Борисов по повод думите на вицепрезидента, че на Радев му е предлагано да стане част от сглобката, а той е отказал и затова се води война с него.

Бил съм каратист толкова години, толкова юмруци съм гледал, коментира Бойко Борисов на въпрос за юмрука на Румен Радев.

Източник: Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram